DEELNEMER GREEN EXPO GENT Kom ons bezoeken! 22-23-24 september 2024

Wanneer welke bemesting gebruiken

Voorjaar:

Nadat in het vroege voorjaar de kalk is gestrooid om het zuur uit de grond te halen is het tijd geworden om het gras te bemesten. Het is verstandig om dit minimaal 3 weken na het kalk strooien te doen omdat anders de meststof niet voldoende wordt opgenomen. De beste tijd om het gras te bemesten is in het voorjaar en gedurende het hele seizoen door in een cyclus tijd. In het voorjaar zal de mest snel door de bodem worden opgenomen om zo de voeding weer op het juiste peil te krijgen.

Cyclus tijd:

Het is van uitermate belang dat u een bepaalde cyclus tijd in het bemesten brengt. Het beste is om dit periodiek elke 1.5 maand te doen. De voeding in de bodem zal dan telkens worden bijgewerkt en zo bereikt u dat de bodem constant voorzien is van voeding voor uw gras. De cyclus tijd is dan ook een van de belangrijkste factoren in uw gazon. Dit geldt overigens ook voor uw hele tuin. Wanneer het gras af en toe een keer voeding krijgt zal het met pieken gaan groeien en wordt er geen constante groei geconstanteerd.

Een oplossing hiervoor is ons assortiment traagwerkende meststoffen. Deze vindt u HIER. contacteer ons voor meer informatie.

Wanneer bemesten?

Als u gaat bemesten is dit het beste om te doen op het tweede deel van de dag en dan het liefst in de avond. Dit is van belang omdat de zon om deze tijd zijn kracht afneemt en de mest nu rustig in de bodem kan trekken zonder dat dit verbrandt. Het is wel noodzakelijk dat het gras droog is als u gaat bemesten omdat anders de mest niet op de goede plek terecht komt. Mest dus nooit in de regen! Het is wel verstandig om na het bemesten van het gazon te sproeien zodat de mest in de grond kan trekken. Strooit u de mest midden op de dag met een brandende zon dan is de kans dat de voedingswaarde zich aanzienlijk terug trekt en dat de mest ‘verbrandt’.

In lente/zomer:

Als u in het voorjaar begonnen bent met het bemesten van het gazon is het dus verstandig hier een cyclus tijd in te maken. U stooit om de 1,5 maanden de mest over het gazon voor een optimaal resultaat. Hoe verder u het seizoen ingaat hoe warmer het meestal wordt. Het wordt dus steeds belangrijker dat u oplet dat u mest strooit als de zon zijn kracht verliest. Als u het hele seizoen blijft doormesten in de cyclus tijd zult u merken dat het gras er fris groen uitziet en dat de mos en onkruiden steeds minder kans krijgen om zich te overmeesteren.

DCM Start belgië

DCM Start

Vital-green kopen

DCM Vital-Green

DCM Vivikali

DCM Vivikali

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest