Loading...
Loading...

Rainbow Bio Terra Tube

  • Gebruik van gekeurd hout om bossen te beschermen.
  • Biologisch afbreekbaar in de bodem, zoet water en de oceanen.
  • Gecertificeerd bodemafbreekbaar door TUV, volgens strikte ISO-normen.
  • Toonaangevende lichttransmissie. Toegewijd aan koolstofneutraliteit tegen 2025

Loading...

Beschrijving

Rainbow Biodegradeable Terra Tube

Korte beschrijving

Bomen planten gaat niet om hoeveel bomen er geplant worden, maar om hoeveel bomen overleven. Boomkokers zijn essentieel om een betere vestiging en hogere overlevingspercentages van bomen te waarborgen. Rainbow heeft een volledig assortiment van 100% op planten gebaseerde alternatieve producten ontwikkeld, waaronder vole bewakers, spiralen en boomkokers.De Rainbow Terra Biologisch afbreekbare boomkoker is de eerste en enige boomkoker die Soil Certified is en op de markt verkrijgbaar is. Bovendien garandeert het volledige biologische afbraak tot CO2 en biomassa, zelfs in zoetwater- en mariene omgevingen. De circulaire aanpak maakt gebruik van 100% lokaal bronhout en plantenhars uit Noord-Europa, ter bevordering van verantwoord bosbeheer en ter ondersteuning van de lokale bosbouwindustrie. Het streven naar koolstofneutraliteit tegen 2025 bevordert duurzame boomplantinspanningen, terwijl het tegelijkertijd hoogwaardige kenmerken biedt voor optimale plantengroei.

Lange beschrijving

De Rainbow Terra biologisch afbreekbare boomkoker is gebaseerd op 5 pijlers:

(1) Biologische afbreekbaarheid

De Rainbow Terra is het enige product dat momenteel op de markt is dat een Soil Biodegradability-certificaat heeft behaald (https://www.tuv-at.be/green-marks/certified-products/ ; S-code: S2641).

Dit certificaat garandeert dat het product niet alleen uiteenvalt, maar ook volledig biologisch afbreekt tot CO2 en biomassa in de grond, op tijd.

Bovendien toont de Rainbow Terra volledige biologische afbreekbaarheid in zoetwater- en mariene omgevingen.

(2) Circulariteit

Met het concept “Hout beschermt hout” is onze boomkoker gemaakt van duurzaam hout uit Groot-Brittannië en naaldresten van sparren, gecombineerd met plantenhars uit Noord-Europa. Door uitsluitend FSC-gecertificeerd hout te gebruiken, draagt de Rainbow Terra actief bij aan verantwoorde bosbouwpraktijken. Door gebruik te maken van lokaal bronhout ondersteunen we ook de lokale bosbouwsector.

(3) Plantaardig

De Rainbow Terra is niet alleen bio gebaseerd, maar 100% bio gebaseerd. Dit betekent dat er geen op aardolie gebaseerde ingrediënten worden gebruikt.

(4) Koolstofvoetafdruk

Rainbow Terra werkt samen met zijn leveranciers en klanten om tegen 2025 een koolstof neutrale productie te bereiken. Deze ambitieuze doelstellingen zullen ’s werelds eerste koolstof neutrale boomplantinspanningen mogelijk maken, waarbij uw boomplantproject vanaf dag één bijdraagt aan CO2-reductie.

(5) Prestaties

Prestaties zijn van het grootste belang voor de Rainbow Terra. We bieden toonaangevende lichttransmissie die in de loop van de tijd behouden blijft, wat zorgt voor een ideale omgeving voor plantengroei. Het product heeft een solide enkele wandconstructie voor stevigheid, aangevuld met een versterkt bovenstuk en versterkte kabelbindergaten. De natuurlijke “houtachtige” esthetiek past direct bij de plant locatie en geeft aan dat er een echt natuurlijk alternatief voor plastic wordt gebruikt.

 

Maten beschikbaar voor Rainbow Terra Biologisch afbreekbare boomkoker

60 cm Terra Boomkoker

1,2 m Terra Boomkoker

75 cm Terra Boomkoker – Op aanvraag / Op bestelling gemaakt – Minimale bestelhoeveelheid van toepassing

1,5 m Terra Boomkoker – Op aanvraag / Op bestelling gemaakt – Minimale bestelhoeveelheid van toepassing

Bescherming van Rainbow Terra Biologisch afbreekbare boomkoker tegen

60 cm Terra Boomkoker beschermt tegen Konijnen, Muizen en Woelmuizen

1,2 m Terra Boomkoker beschermt tegen Konijnen, Hazen en Herten