Loading...
Loading...

Barenbrug Duet

Rode en witte klavermengsel. Extra stikstof voor maaipercelen

  • Hoge productie bij lage stikstofgift.
  • Verhoogt Omega-3 gehalte in de kuil.
  • Bindt 350 kg N uit de lucht per ha.
  • Snelle groei.
Artikelnummer: 8712238990146 Categorieën: , Tags: , , , , , , , , , ,
Loading...

Beschrijving

Geschikt voor maaiweides

Duet is een samenstelling van rode klaver en witte cultuurklaver en is geschikt is voor maaiweides. Rode klaver is eenvoudig in beheer en levert veel extra stikstof aan de grasplant. De witte klaver is toegevoegd aan het mengsel om de stikstoftoevoer te waarborgen. Zodra de rode klaver verdwijnt neemt de witte klaver de rol over en voorkomt hiermee dat er bemestingsproblemen ontstaan. Door Duet is het mogelijk om eenvoudig bij lage stikstofgiften een smakelijk, hoogproductief en eiwitrijk gewas te winnen.

 

Extra stikstof voor eiwitrijk gewas
Rode klaver bindt stikstof uit de lucht en legt dit vast in de bodem. Deze extra stikstof is beschikbaar voor het gras.  De extra stikstof wordt door het gras en de klaver omgezet in een eiwitrijkgewas. Bovendien benutten de lange penwortels van rode klaver de fosfaat en het water uit de diepere lagen van de bodem.  Onbemeste maaiweides met rode klaver produceren minstens 1 ton droge stof per hectare meer dan bemeste weides met puur gras. Rode klaver is dé oplossing voor weides die door de strenge mestwetgeving te weinig stikstof krijgen. De levensduur van rode klaver wordt verlengt door grassnedes te oogsten van maximaal 3.00 kilo droge stof.

Inzaai en doorzaai
Duet mag niet dieper gezaaid worden dan 0,5 centimeter. Per hectare moet er acht kilo Duet goed gemengd worden met 30-40 kilo graszaad. Voor het slagen van het klavergewas is een goede pH van de bodem essentieel. Voor zandgronden moet de pH minimaal 5,2 zijn, op kleigronden mag de pH niet beneden de 6,5 zijn. Duet kan ook uitstekend doorgezaaid worden na de tweede snede. Het gras profiteert dan al bij de derde en vierde snede van de extra stikstof.

Extra informatie

Gewicht15 kg
Merk

Barenbrug

Zaaidichtheid per ha

8-10 kg

Zaaien vanaf

Februari

Zaaien tot en met

15 September

Verpakking

10kg