DEELNEMER GREEN EXPO GENT Kom ons bezoeken! 22-23-24 september 2024

Wapen je gazon tegen de winter

en diepgroen gazon zelfs tot diep in de winter, ja zeker, het is mogelijk. In de winter is uw gazon onderhevig aan extreme weersomstandigheden zoals vorst en veel neerslag. Een dichte grasmat in het najaar zorgt ervoor dat uw gazon goed de winter doorkomt.

Gedurende de zomer krijgt het gazon het meestal flink te verduren. Spelende kinderen, droogte en sport zijn maar enkele invloeden die op het gazon inwerken. Na een droge zomer moeten de meeste grasmatten zich herstellen. Kale plekken waar door de droogte en betreding het gras grotendeels is verdwenen, krijgen best een duwtje in de rug om zich vóór de winter weer helemaal te vullen met gras. Een bemesting van het gazon met een aangepaste formule is daarom erg belangrijk.

Ideaal voor een wintersterk gazon is de DCM Gazonmeststof Autumn 25kg (NPK 8-4-15 + 3 MgO + ijzer). Wanneer uw gazon in het voorjaar een stapje voor heeft, krijgen onkruid en mos minder kans om zich te ontwikkelen.

De speciale formule met voldoende stikstof (N), fosfor voor de wortelvorming (P) en een hoog gehalte aan kalium (K) voor een sterk gazon, werd aangevuld met 3 % magnesiumoxide (MgO) en ijzer voor een diepgroene graskleur. Het extra magnesium en ijzer in deze gazonmeststof garanderen een blijvende diepgroene kleur, de hele winter lang. Het ijzer is gebonden onder de vorm van ijzerchelaat dat geleidelijk vrijkomt, vlekken op tegels of kleding zijn dus uitgesloten.

DCM Gazonmeststof Autumn is verkrijgbaar in 25 kg in MINIGRAN® TECHNOLOGY. Dankzij dit unieke ‘propere korreltje’ is deze meststof uiterst gebruiksvriendelijk. Deze meststof is stofvrij en het uitstrooien ervan geurloos en proper. De korreltjes worden niet opgeraapt bij het maaien en verzekeren dankzij de gelijkmatige verdeling een perfect homogene grasgroei en een schitterend groen gazon.

Bekalk uw gazon wat later in het najaar

Door elk jaar kalk op uw gazon te strooien, werkt u de natuurlijke verzuring van de bodem (o.a. door zure regen) tegen. Uw gazon krijgt hierdoor een optimale zuurtegraad, wat de vorming van mos belemmert. Een kalkbeurt verbetert bovendien de bodemstructuur en zorgt ervoor dat uw gazon de meststoffen beter kan opnemen. DCM Groen-Kalk® is een snel oplosbare, gekorrelde kalk die bovendien rijk is aan magnesium. Hierdoor versterkt hij ook meteen de mooie, diepgroene kleur van uw gazon.

De ideale periode om DCM Groen-Kalk® toe te passen is vanaf oktober, na de herfstbemesting. De bodem kan de kalk dan nog voor de winter opnemen om gedurende de winterperiode de zuurtegraad weer op peil te brengen.

Wist je dat?

Het is raadzaam bij de laatste maaibeurten het gras iets langer te laten (5 – 6 cm i.p.v. 3 – 4 cm).

Vindt hier uw bemestingsschema’s en doseringen

BEMESTINGSSCHEMA’S

Bekijk Online

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest