DEELNEMER GREEN EXPO GENT Kom ons bezoeken! 22-23-24 september 2024

Bestrijden van uw onkruid

De beste onkruidverdelger is preventie!

Elk type gras heeft een ideale maaihoogte voor een goede gezondheid en sterke groei. Wanneer er niet lager gemaaid wordt dan die hoogte en wanneer er niet te lang gemaaid wordt, zal het gras meestal het onkruid uit het gazon verwijderen, zolang het maar goed bemest en gedrenkt wordt. Langer gras helpt onkruid op een aantal verschillende manieren te voorkomen. De hogere groei schaduwt de grond, houdt hem koeler en vertraagt de ontkieming van onkruidzaden. En zodra de onkruidzaden van het gazon ontkiemen, hebben ze niet meer zoveel zonlicht als ze nodig hebben voor een sterke groei.

 

Voor een weelderig gazon heeft u de juiste meststof nodig. Bel ons gerust op voor advies.

Het is ook belangrijk om uw gras te maaien wanneer het nodig is. Dan ligt het gras voor een derde boven de ideale maaihoogte. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de tijd van het jaar kan dat betekenen dat het gras elke week twee keer, of om de vier of vijf dagen wordt gemaaid. Als u de hoogte in toom houdt, betekent dit ook dat u onkruid-zaadkoppen wegknipt voordat ze kunnen rijpen en uw gazon kan zaaien.

 

Wat bestrijdingsmiddelen betreft

Om de beste onkruidverdelger te vinden, moet je weten waar je mee te maken hebt. Voordat u een onkruidbestrijdingsprogramma start, moet u eerst bepalen welke van de drie soorten onkruidbestrijding u moet uitvoeren. Elk van de drie soorten onkruidbestrijding vereist unieke producten en toepassingsmethoden. Sommige behandelingen zijn zeer tijdgevoelig, terwijl andere op elk moment tijdens het groeiseizoen kunnen worden uitgevoerd.

 

1)  Spot-kill onkruid met een kleine drukspuitbus

Hoe weelderig en gezond uw gazon ook is, er zullen een paar geïsoleerde onkruiden opduiken. Dat vraagt niet om een behandeling op het hele erf. De beste onkruidverdelger voor deze situatie is om het onkruid te behandelen met een kleine,  pompspuitbus. Na het ingieten van de herbicide pompt u de druk op met een kleine zuiger en haalt u de trekker over om de spray direct op de daders los te laten.

2) Behandel onkruidplekken met een tankspuit

Lokaal onkruid kan het beste behandeld worden met een standaard sproeitoestel. Spoel de tank na het sproeien driemaal met water. Pomp bij elke spoeling wat druk op en spoel de steel uit.

3) Gebruik een tuinslang wanneer het onkruid van het gazon uit de hand loopt

Voor de grotere projecten gebruikt u best een machine om de sproeivloeistof te verspreiden. Deze machine wordt bevestigd aan een minitractor om zo het terrein te bestrijden.

 

Over het algemeen zijn er drie soorten onkruidbestrijdingsmiddelen.

1. Contact onkruidmiddelen

Dit onkruidmiddel vernietigt de bladeren van het onkruid dat boven de grond uitkomt. Binnen enkele dagen worden de bladeren bruin en verdort de plant. Ideaal voor eenjarig onkruid.

2. Systemische onkruidmiddelen

Systemische onkruidmiddelen worden door het blad of de wortels opgenomen, waarna ze via de sappen door de gehele plant worden gecirculeerd. Het onkruidmiddel vernietigt de gehele plant, waaronder de wortels binnen een paar weken. Een ideaal bestrijdingsmiddel voor vast en eenjarig onkruid.

4. Selectieve onkruidmiddelen

Zoals de naam doet vermoeden werkt deze herbicide alleen voor bepaalde planten, zonder andere planten schade toe te brengen. Dit onkruidmiddel is goed geschikt voor gazons omdat hij het onkruid met brede bladeren bestrijdt en het gras ongedeerd laat.

 

Contacteer ons voor meer informatie omtrent de juiste sproeistof en bestrijdingmethode.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest