DEELNEMER GREEN EXPO GENT Kom ons bezoeken! 22-23-24 september 2024

Verzorging van uw graszoden

Kiezen om nieuw gras te leggen kan een grote, dure beslissing zijn. Maar als deze eenmaal is aangelegd en erin is geworteld, kan u van een gezond en weelderig gazon genieten. Als u net wat nieuw gras hebt gelegd, moeten deze tips voor het onderhoud van het gras helpen uw nieuwe gazon gezond en groen te houden.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de zorgbehoeften van nieuw gras afhankelijk zijn van de tijd van het jaar waarin het wordt gelegd en het weer waar u woont. Als u uw gazon in de herfst (september / oktober-tijd) legt, hoeft u minder te doen om het gazon te onderhouden. Als u overweegt uw gazon in de zomermaanden te leggen, wanneer het weer (in theorie) warmer zou moeten zijn, heeft de grasmat veel meer zorg nodig, en in het bijzonder water.

Snelle verzorgingstips voor nieuw aangelegde grasmat

Zodra je nieuwe gazon is gelegd, moet je het goed water geven.
Je moet de grasmat geruime tijd water geven, deze eerste bewatering is één van de belangrijkste. Het water moet doordringen tot de grond eronder.

Geef je nieuwe gras de eerste twee weken dagelijks water

Als het warm is wanneer uw nieuwe grasmat wordt gelegd, moet u deze ’s ochtends vroeg of’ s avonds laat water geven, dit voorkomt dat water verdampt in de hitte van de zon. Mogelijks moet u uw gras tot een maand lang dagelijks water geven als u tijdens een warme zomer uw nieuwe gazon heeft gelegd. Als de temperatuur lager is dan 10 ° C, zoals in de herfst, is dagelijks water geven misschien niet nodig.

Om te weten wanneer je je nieuwe graszoden moet besproeien, controleer je de onderkant ervan, het moet de hele tijd vochtig zijn tot ongeveer een maand nadat het is gelegd, na dit punt kun je de hoeveelheid water verminderen.

Loop niet op uw nieuwe grasmat totdat zijn wortels in de grond zijn ingebed

Het kan een aantal weken duren voordat de wortels in de grond zijn verankerd. Je zult weten wanneer de wortels zijn geworteld, omdat je niet gemakkelijk een hoek van je nieuwe grasmat kunt optillen.

Als je nieuwe grasmat op een helling is gelegd, kan de inworteling wat langer duren, dus blijf er wat langer van af. Ongeveer een 6-tal weken om zeker te zijn.

Wacht een paar weken voordat je je nieuwe grasmat maait

Als u uw nieuwe gazon voor de eerste keer maait, moet u uw maaier op een van de hoogste maai-instellingen zetten. Wanneer u in de herfst en de vroege lente maait, kunt u het beste toch een van de hoogste maai-instellingen op uw maaier gebruiken.

Bemest uw gazon een paar keer per jaar om het gezond te houden

De meeste mensen bemesten hun gazon in de lente en herfst. Wij bieden meststoffen voor praktisch alle toepassingen, contacteer ons voor meer informatie.

Maandelijkse verzorging van het gazon

Elke seizoen vergt een andere aanpak als het om de nazorg van uw gazon gaat, hou onze nieuwssectie in de gaten voor meer advies en verzorgingstips.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest