Loading...
Loading...

SOS Lawn Repair

Snelste oplossing om uw gazon te herstellen!

  • SOS technology inside!
  • Snelste vestiging.
  • Doorzaaien bij lage temperaturen.
  • Inzaaiseizoen verlengen.
  • Voorkom onkruiden zoals straatgras.
Artikelnummer: 8718911006371 Categorieën: , Tags: , , , , , , , , , ,
Loading...

Beschrijving

SOS technology inside!
Gras à la minute! Het snelst kiemende graszaad dat zelfs bij lage temperaturen vanaf 4°C kiemt. SOS kan het hele jaar worden ingezet. Na doorzaaien met SOS ziet de grasmat er weer uit als nieuw.

 

Voor meer informatie over SOS – Super Over Seeding technologie ga naar www.barenbrug.be/sos

 

Snelste vestiging
Snelste vestiging is mogelijk met de nieuwste generatie raaigras: SOS! SOS is door de snelste vestiging de laatste jaren een zeer bekend en populair mengsel

geworden. Renovatie van het veld is voor sportvelden in de winter hard nodig om de velden zo snel mogelijk weer te kunnen bespelen. Doorzaaien met SOS garandeert een grasbezetting van minimaal 60% binnen een maand. Dat is maar liefst 18 dagen sneller dan standaard mengsels die Engels raaigras bevatten.

 

 

Doorzaaien bij lage temperaturen

Doorzaaien bij lage temperaturen is met de meeste grasmengsels onmogelijk, SOS kan daarentegen al worden doorgezaaid bij een bodemtemperatuur van maar 4 °C. Dit betekent normaal dat clubs moeten schuiven met de bezetting van hun velden. SOS maakt hier een eind aan, wanneer SOS op de juiste momenten wordt doorgezaaid, al aan het eind van de winter, wordt een grasmat van hoge kwaliteit gewaarborgd.

 

De volgende grafiek laat zien hoe snel SOS zich vestigt en herstelt wanneer het doorgezaaid wordt in januari bij een bodemtemperatuur van 6,2 °C. Een maand later is de grasbezetting al meer dan 60%. SOS is dé oplossing om te kunnen doorzaaien bij lage temperaturen.

 

 

Inzaaiseizoen verlengen

Het speelseizoen verlengen is niet zo vanzelfsprekend, normale grasmengsels kiemen namelijk niet bij lage bodemtemperaturen. Dankzij SOS wordt het speelseizoen verlengd met een paar maanden. Door de grasmat vroeg in het voorjaar door te zaaien, behoudt het veld een goede grasbezetting. Velden kunnen zo intensiever bespeeld worden dan daarvoor. Het speelseizoen verlengen is mogelijk met SOS, soms met wel 100 uur meer per jaar.

 

 

 

Voorkom onkruiden zoals straatgrasVoorkom onkruiden zoals straatgras

In de koudere maanden is het raadzaam om SOS te gebruiken. SOS kiemt al bij zo’n 4 graden en Straatgras kiemt pas bij 8-10 graden. Zo gaat SOS de strijd aan met straatgras. SOS heeft ook nog eens een zeer snelle kieming en zo heeft u na zo’n twee weken weer een egale grasmat zonder kale plekken.

Extra informatie

Gewicht15 kg
Maaihoogte

30 – 35 mm

Zaaidichtheid

3kg/100m²

Merk