Loading...
Loading...

Callens Herstel

Nieuw gazon in no time, gecoat met speciale meststof voor nog snellere ontkieming en ontwikkeling!

  • Snelste vestiging
  •  Doorzaaien mogelijk bij lage temperaturen (4 graden Celsius)
  • Voorkomt onkruiden als o.a. straatgras
  • Heel jaar inzetbaar
  • Enorm snel herstellend; ook in de winter

Samenstelling:

  • 31% Barrage
  • 34% Barorlando
  • 31% Sirtay
  • 4% Barthilde
Loading...

Beschrijving

Callens Herstel is gecoat met speciale meststof voor nog snellere ontkieming en ontwikkeling!

Snelste vestiging – Gras à la minute!

Snelste vestiging is mogelijk met de nieuwste generatie eenjarig raaigras: Callens Repair herstelgazon is door de snelste vestiging de laatste jaren een zeer bekend en populair mengsel geworden. Renovatie van het veld is voor sportvelden in de winter hard nodig om de velden zo snel mogelijk weer te kunnen bespelen. Doorzaaien met dit graszaad garandeert een grasbezetting van minimaal 60% binnen een maand. Dat is maar liefst 18 dagen sneller dan standaard mengsels die Engels raaigras bevatten.

Doorzaaien bij lage temperaturen
Doorzaaien bij lage temperaturen is met de meeste grasmengsels onmogelijk, Callens herstelgazon kan daarentegen al worden doorgezaaid bij een bodemtemperatuur van maar 6 °C. Dit betekent normaal dat clubs moeten schuiven met de bezetting van hun velden. Ons graszaad maakt hier een eind aan, wanneer dit op de juiste momenten wordt doorgezaaid, al aan het eind van de winter, wordt een grasmat van hoge kwaliteit gewaarborgd.

Inzaaiseizoen verlengen
Het speelseizoen verlengen is niet zo vanzelfsprekend, normale grasmengsels kiemen namelijk niet bij lage bodemtemperaturen. Dankzij Callens Repair wordt het speelseizoen verlengd met een paar maanden. Door de grasmat vroeg in het voorjaar door te zaaien, behoudt het veld een goede grasbezetting. Velden kunnen zo intensiever bespeeld worden dan daarvoor. Het speelseizoen verlengen is mogelijk met dit graszaad, soms met wel 100 uur meer per jaar.

Voorkom onkruiden zoals straatgras
In de koudere maanden is het raadzaam om Callens Repair te gebruiken. Dit graszaad kiemt al bij zo’n 6 graden en Straatgras kiemt pas bij 8-10 graden. Zo gaat Callens Repair de strijd aan met straatgras. Bijkomend heeft dit graszaad ook nog eens een zeer snelle kieming en zo heeft u na zo’n twee weken weer een egale grasmat zonder kale plekken. Maaihoogte: 30 – 35 mm

Waarom kiezen voor Callens Herstel?

– Snelste vestiging

– Doorzaaien mogelijk bij lage temperaturen (4 graden Celsius)

– Voorkomt onkruiden als o.a. straatgras

– Heel jaar inzetbaar

– Enorm snel herstellend; ook in de winter

Extra informatie

Gewicht15 kg
Zaaidichtheid

3kg/100m²

Maaihoogte

30 – 35 mm

Merk