Loading...
Loading...

Callens Player

IJzersterk & duurzaam

 • Revolutionair: uitlopervormend Engels raaigras.
 • Sterker dan ooit tevoren!
 • Grasvestiging verzekerd bij nieuw inzaai!
 • Geen beregening stress!
 • Minder straatgras!
 • IJzersterk & duurzaam
Artikelnummer: 5413448106763 Categorieën: , Tags: , , , , , , , ,
Loading...

Beschrijving

Voor een sterk en mooi speel- en sportgazon

 • 20 % Bareuro ~ Engels Raaigras
 • 20 % Barimpala ~ veldbeemdgras
 • 15% Barustic ~ Roodzwenkgras fors
 • 15% Barmalia ~ Roodzwenkgras fijn
 • 15 % Barorlando ~ Engels Raaigras
 • 15 % Barchip ~ Roodzwenkgras gew.

Revolutionair: uitlopervormend Engels raaigras.

RPR, ijzersterk zelfherstellend Engels raaigras, maakt het mogelijk om speelschade tot een minimum te beperken. De grassoort is uniek en vormt met haar horizontale uitlopers een wapening in de zode, waardoor deze vele malen sterker is dan andere Engelse raaigrassen. Dit zorgt voor een unieke combinatie: een zeer hoge betredingstolerantie en een snel zelfherstel. Dit zorgt voor een minimale speelschade en een goede conditie van uw grasmat.

 

De uitlopers in RPR zorgen voor een natuurlijk netwerk van horizontale uitlopers. Deze vormen een soort van netting in de zode, waardoor RPR een uitstekende betredingstolerantie biedt. In plaats van losse grasplantjes, zoals traditioneel Engels raaigras, heeft ieder grasplantje van RPR een link naar andere plantjes en naar de bodem. Het gras van de sportvelden laat zich niet zomaar wegschoppen, maar wordt van alle kanten vastgehouden. Hierdoor wordt een dichte zode behouden waarop ook de meeste heftige duels kunnen worden uitgevochten op de sportvelden, zonder onnodige schade op te lopen.

Revolutionair: uitlopervormend Engels raaigras

 

Sterker dan ooit tevoren!

Met Rapide RPR wordt voor het eerst extreme sterkte en snelheid in één soort gebonden. Het gras komt snel op en is intensief bespeelbaar nadat zich een gesloten grasmat heeft gevormd. Traditioneel gezien zijn sterke grassoorten, zoals veldbeemdgras, trager van opkomst dan Engels raaigras. Ondanks het grote aandeel veldbeemd zaad in de zak, is het aandeel veldbeemd in het veld dan ook veelal minimaal.

 

Rapide RPR tackelt deze kwestie door stevigheid te combineren met snelheid. Juiste veldbeemdpartners worden geselecteerd op snelheid & kracht om de ijzersterke RPR technologie bij te houden en te ondersteunen. Met andere woorden: een krachtpatser van een grasmat met het beste van twee werelden.

 

Verschil vestiging graszaadmengsels met Engels raaigras en veldbeemdgras

 

 

Grasvestiging verzekerd bij in- en doorzaai!
Bij nieuw inzaai willen we graag zo snel mogelijk een dichte, groene grasmat. De realisatie hiervan blijkt echter niet altijd even makkelijk. Zo bestaat de kans dat (een aanzienlijk deel van) het veldbeemdgras niet kiemt wanneer er onvoldoende water beschikbaar is. Vervolgens bedreigt abiotische stress de vestiging van een ontkiemd plantje. Omdat veldbeemdzaad niet diep gezaaid dient te worden, is deze nog meer onderhevig aan de schommelingen van vochtgehalte in de toplaag van het veld.

 

Rapide RPR is uitgerust met Yellow Jacket Water Manager technologie waardoor kiem- en groeiomstandigheden voor de jonge grasplanten worden geoptimaliseerd door het creeren van een zogenaamde ‘Plant Survival Zone’. Deze zone, waarin het vochtgehalte wordt gereguleerd, zorgt voor een stressvrije en dus verzekerde vestiging.

 

Er is een wezenlijk verschil tussen snelheid van kieming en succes van kieming. De snelheid van kieming is genetisch bepaald en is niet te beïnvloeden. Het succes van de kieming echter wel. De eerste essentiële stap voor kieming van graszaad is water. Yellow Jacket Water Manager geeft de sleutel tot ontkieming door vocht beschikbaar te maken en daarna een optimale vochtconditie te creeren. Zeker zijn van nieuw inzaai met veldbeemdgras is nog nooit zo makkelijk geweest.

 

18 dagen na beregening is er een verschil in grasopkomst.

Geen beregening stress!

Jonge grasplanten zijn uitermate kwetsbaar, zeker als er een beperkte beregeningscapaciteit is. Yellow Jacket Water Manager zaadbehandeling zorgt voor een stressvrije zone rondom jonge planten, waar water beschikbaar blijft voor de plant. Minder stress zorgt vervolgens voor een betere fotosynthese en dus voor een snellere vestiging.

 

Extreem droogte tolerant

Binnen de Engels raaigrassen is de diversiteit enorm. De oude generatie Engels raaigrassen scoort ten opzichte van de nieuwe generatie vaak beduidend slechter in droogte- en hittetolerantie. Onderzoek in Italië en Frankrijk laat zien dat RPR beduidend beter is in droogte en hitte én in herstel van droogte- en hitteschade.

 

RPR beduidend beter tegen droogte, hitte én in herstel

Bron: Landlab Research Centre – Italië

 

Het aanbod van veldbeemdrassen is zeer groot. Echter, alleen de beste door Barenbrug Research op snelheid, droogtetolerantie, winterhardheid en betredingstolerantie geselecteerde rassen zijn opgenomen in Rapide RPR. Speciaal geselecteerd als partner voor het revolutionaire RPR technologie. De Rapide RPR veldbeemdrassen staan bekend om hun herstellend vermogen (veerkracht) na een droge periode. Waar andere rassen het laten afweten bij droogte of hitte, zal een veldbeemdgras ras weer snel groen worden.

 

Extra informatie

Gewicht15 kg
Zaaidichtheid

2 – 2,5 kg/100m²

Maaihoogte

vanaf 25 mm

Merk

Callens

Snelheid vestiging

zeer snel