Loading...
Loading...

Bar Power RPR

Ijzersterk zelfherstellend gazon!

  • RPR – Zelfherstellend Engels raaigras inside!
  • Snel en sterk
  • Zeer droogte tolerant
  • Breed inzetbaar
  • Voor inzaai en doorzaai
  • Hoge ziekteresistentie
  • Minder onkruid
  • Green Earth label – voor duurzaam onderhoud
Artikelnummer: 8718911000478 Categorieën: , Tags: , , , , , , , , , ,
Loading...

Beschrijving

RPR – Zelfherstellend Engels raaigras inside!

 

RPR is een zelfherstellend Engels raaigras dat uitlopers vormt. Door de uitlopers is RPR vele malen sterker dan andere soorten Engels raaigras, terwijl het wel dezelfde snelheid behoudt. Het resultaat is een zelfherstellend Engels raaigras dat prima bestand is tegen betreding en waarvan de optische kwaliteit hoog is. Zo is RPR geschikt voor gazons in tuinen, parken en trapveldjes. Het succes van RPR is al bewezen op sportvelden en golfbanen.

 

 

 

RPR vormt de zogenaamde ‘determinate stolons’. Dit zorgt voor een soort netting in de zode waardoor de grasplantjes met elkaar verbonden zijn. Hierdoor wordt het gras niet snel weggeschopt en is er dus weinig schade. Zo is uw grasmat bijna niet kapot te krijgen. Mocht het toch kapot gaan, dan treedt het zelfherstellende vermogen van RPR in werking.

Als u meer wilt weten over de RPR technologie, ga naar www.barenbrug.be/rpr.

 

Snel en sterk

Met Bar Power RPR wordt voor het eerst sterkte en snelheid in één soort gebonden. Lang wachten op de eerste betreding van uw gazon is verleden tijd. Doordat de grasmat zo goed sluit, kan het al snel intensief betreden worden. Normaal gesproken wordt veldbeemdgras voor sterkte gebruikt. Hier wordt dan Engels raaigras aan toegevoegd voor de snelheid van vestiging. De opkomst en vestiging hiervan is weliswaar zeer vlot, maar de betredingstolerantie laat te wensen over. Bar Power RPR combineert snelheid en sterkte en is daardoor zeer goed te betreden.

 

Het Engels raaigras in Bar Power RPR zorgt voor een zeer snelle vestiging. Door het aandeel roodzwenkgras wordt het gazon zeer dicht. Binnen mum van tijd na inzaai komen de grasplantjes op en samen vormen zij een zeer dichte zode die wel tegen een stootje kan.

 

 

Zeer droogte tolerant

Binnen de Engels raaigrassen is de diversiteit enorm. De oude generatie Engels raaigrassen scoort ten opzichte van de nieuwe generatie vaak beduidend slechter in droogte- en hittetolerantie. Onderzoek in Italië en Frankrijk laat zien dat RPR beduidend beter is in droogte en hitte én in herstel van droogte- en hitteschade.

 

RPR beduidend beter tegen droogte, hitte én in herstel

 

Bron: Landlab Research Centre – Italië

 

Breed inzetbaar
Bar Power RPR is inzetbaar voor veel verschillende doeleinden. Of het nu in uw tuin, op het plaatselijke trapveldje of in het park is. Ook voor looppaden die het stevig te verduren krijgen is Bar Power RPR erg goed geschikt. Uiteraard is niet alleen stevigheid belangrijk. De decoratieve waarde van Bar Power RPR is ook erg goed. Een snelle, stevige en prachtige grasmat is het gevolg. Bar Power RPR gedijt op vele verschillende grondsoorten en is daardoor een geweldig voordeel voor bijvoorbeeld de hovenier.

 

Voor inzaai en doorzaai
Duurzaam gebruik van graszaad is zeer belangrijk. Bar Power RPR is geschikt voor inzaai en doorzaai. Hierdoor hoeft u maar één mengsel te kopen en dat scheelt geld. Bar Power RPR kan al in maart worden gezaaid waar dat bij reguliere mengsels vaak pas in mei kan. Het doorzaaien van de grasmat is belangrijk om het in optimale kwaliteit te houden. Wanneer er wordt doorgezaaid met een ander mengsel kan er kleurverschil optreden. Doordat Bar Power RPR geschikt is voor inzaai én doorzaai heeft u het jaar rond een mooi groen gazon van topkwaliteit.

 

 

Hoge ziekteresistentie
Bar Power RPR bestaat uit fijnbladig Engels raaigras, RPR-technologie, roodzwenkgras en roodzwenkgras met fijne uitlopers. Dit is een erg sterk mengsel dat dankzij het roodzwenkgras een hoge ziekteresistentie behoudt in de dichte grasmat.

 

Minder onkruid
Bar Power RPR vormt door haar uitlopers een zeer dichte grasmat. Onkruiden en ongewenste grassen worden als het ware weggedrukt. De combinatie van stevigheid en snelheid zorgt ervoor dat Bar Power RPR de strijd aangaat met deze onkruiden en ongewenste grassen. Straatgras kan funest zijn voor het gazon. Wanneer het zich eenmaal heeft gevestigd is het niet meer weg te krijgen. Het lijkt mooi groen, maar kan uw gazon compleet beschadigen. Bar Power RPR gaat wél de strijd aan met straatgras.

Voor meer informatie over straatgras, ga naar www.barenbrug.be/poa-annua

 

Green Earth label – voor duurzaam onderhoud

Barenbrug wil niet alleen een voortrekker zijn op het gebied van verbetering van grassen, Barenbrug wil met zijn ontwikkelingen ook een bijdrage leveren aan een Groen Aarde waartoekomstige generaties ook kunnen recreëren en sporten. Om dit gestalte te geven is het kwaliteitslabel Green Earth in het leven geroepen. Dit keurmerk helpt groenbeheerders met een duurzamer gebruik en beheer van gras door minder gebruik van water, meststoffen en pesticiden en minder maaien.

 

Voor meer informatie over GreenEarth ga naar www.barenbrug.be/greenearth

 

 

Green Earth wordt erkend door:

 

Extra informatie

Gewicht15 kg
Merk

Barenbrug

Zaaidichtheid

2.5-3kg/100m²

Maaihoogte

25 – 30 mm