Loading...
Loading...

Barenbrug RPR® Sport

Zelf herstellend en hoogste bespelingstolerantie

 • RPR® technology inside
 • Hoogste bespelingstolerantie
 • Zeer droogte tolerant
 • Revolutionair: uitlopervormend Engels raaigras
 • Extreem sterke en snelle grasmat
 • Minder straatgras
 • Zeer hoog herstellend vermogen in het voorjaar
 • Minder bemesting nodig.
 • Geschikt voor openbaar groen.
 • Dichte zode
 • Minder meststoffen
 • Keurmerk Oranjebandmengsel
 • Onafhankelijk getest
Loading...

Beschrijving

RPR® technology inside!RPR - Regenerating Perennial Ryegrass

RPR® is een zelfherstellend Engels raaigras dat uitlopers vormt. Door de uitlopers is RPR® vele malen sterker dan andere soorten Engels raaigras, terwijl het wel dezelfde snelheid behoudt. Het resultaat is een zelfherstellend Engels raaigras dat prima bestand is tegen betreding en waarvan de optische kwaliteit hoog is.

Hoogste bespelingstolerantie!

De uitlopers in RPR® zorgen voor een natuurlijk netwerk van horizontale uitlopers. Deze vormen een soort van netting in de zode, waardoor RPR® een uitstekende betredingstolerantie biedt. In plaats van losse grasplantjes, zoals traditioneel Engels raaigras, heeft ieder grasplantje van RPR® een link naar andere plantjes en naar de bodem. Het gras van de sportvelden laat zich niet zomaar wegschoppen, maar wordt van alle kanten vastgehouden. Hierdoor wordt een dichte zode behouden waarop ook de meeste heftige duels kunnen worden uitgevochten op de sportvelden, zonder onnodige schade op te lopen.

 

 

Revolutionair: uitlopervormend Engels raaigras!

RPR®, ijzersterk zelfherstellend Engels raaigras, maakt het mogelijk om speelschade tot een minimum te beperken. De grassoort is uniek en vormt met haar horizontale uitlopers een wapening in de zode, waardoor deze vele malen sterker is dan andere Engelse raaigrassen. Dit zorgt voor een unieke combinatie: een hoge betredingstolerantie en een snel zelfherstel voor een minimale speelschade en een goede conditie van uw grasmat.

 

 

Zeer droogte tolerant

Binnen de Engels raaigrassen is de diversiteit enorm. De oude generatie Engels raaigrassen scoort ten opzichte van de nieuwe generatie vaak beduidend slechter in droogte- en hittetolerantie. Onderzoek in Italië en Frankrijk laat zien dat RPR® beduidend beter is in droogte en hitte én in herstel van droogte- en hitteschade.

 

RPR beduidend beter tegen droogte, hitte én in herstel

 

Bron: Landlab Research Centre – Italië

 

Extreem sterke en snelle grasmat
Met RPR® wordt voor het eerst sterkte en snelheid in één soort gecombineerd. Het gras komt zeer snel op en is intensief bespeelbaar. Vaak wordt veldbeemdgras gebruikt in combinatie met een sneller Engels raaigras. De opkomst en vestiging is bij dit mengsel heel vlot, maar de bespelingstolerantie laat te wensen over. RPR® combineert stevigheid met snelheid, met andere woorden: het beste van twee werelden.

 

 

Minder straatgras

RPR® heeft de stevigheid van veldbeemdgras, maar vestigt zich veel sneller. Hierdoor maakt ongewenst straatgras veel minder kans zich te vestigen. Dit heeft als voordeel een dichtere, beter wortelende grasmat die minder mest en water nodig heeft.

 

Zeer hoog herstellend vermogen in het voorjaar
Sportvelden worden het hele jaar door bespeeld. RPR® kan al vroeg in het jaar worden ingezaaid. Hierdoor heeft u een jaarrond dichte grasmat. Het laatste wat u wilt is een niet bespeelbare grasmat in bijvoorbeeld de winter. Ook in de winter willen de sporters spelen op de beste velden. Dankzij RPR® is er eerder groei in het voorjaar waardoor eerder bespeling mogelijk is.

 

Zaaischema RPR / Veldbeemdgras

Extra informatie

Gewicht15 kg
Merk

Barenbrug

Zaaidichtheid per 100 m²

2 – 2,5 kg

Maaihoogte

Vanaf 20 mm

Verpakking

10kg