Loading...
Loading...

Barenbrug Mow Saver

Bespaar tijd met minder onderhoud!

  • Minder maaibeurten
  • Minder maaisel is minder afvoer
  • Snelle vestiging
  • Ideaal voor robotmaaiers
  • LMT – Less Mowing Technology
  • Ideale gras om te mulchen
Artikelnummer: 8718911002373 Categorieën: , Tags: , , , , , , , , , ,
Loading...

Beschrijving

Minder maaibeurten

Een groene grasmat in een park, plantsoen of berm is hét aanzicht van een landschap. Achter de frisgroene aanblik van een strakke grasmat zit echter veel inspanning. Inspanning die sterk verminderd kan worden door Barenbrugs nieuwe revolutionaire concept dat speciaal ontwikkeld is voor toepassing in het openbaar groen. Met Mow Saver® laat Barenbrug er geen gras meer over groeien, minder maaien is de toekomst!

Het lijkt een utopie voor eigenaars van openbaar groen en hun terreinbeheerders om het onderhoud aan hun grasmat te beperken. Echter blijkt dit nu toch mogelijk. Mow Saver® is laag-blijvend gras met een snelle vestiging. Dit betekent automatisch minder biomassa (maaisel), waardoor het tot maarliefst 35% minder vaak gemaaid hoeft te worden. Minder maaien heeft zowel economische als ecologische voordelen. Het bespaart manuren, brandstof en kosten voor de afvoer van maaisel. Niet alleen tijdens klimatologisch minder gunstige omstandigheden, maar ook gedurende de groeimaanden is Mow Saver® een lage groeier. Metingen op de proefvelden van Barenbrug laten zien dat het gras van Mow Saver® 14 dagen na het maaien 30 % korter is dan de standaard. Terwijl bij een standaard mengsel gedurende het groeiseizoen ruim 20 keer moet worden gemaaid, kan bij Mow Saver® worden volstaan met circa 13 maaibeurten.

 

Snelle vestiging en minder maaibeurten

 

Minder maaisel is minder afvoer

Minder vaak maaien van traag groeiend gras heeft ook een direct effect op de hoeveelheid maaisel die wordt geproduceerd. Praktijkproeven van Barenbrug laten zien dat Mow Saver® als gazon- of parkgras in vergelijking met een standaard mengsel op jaarbasis 50 % minder bladmassa vormt. Wat niet wordt geproduceerd, hoeft ook niet te worden afgevoerd! Omdat de behoefte om wekelijks te maaien ook weg is, kunt u volstaan met 65 % van het aantal gangbare maaibeurten (een reductie van 35%).

 

De besparingen op een rijtje

Besparingen Mow Saver

Snelle vestiging

Mow Saver® vestigt zich snel, maar heeft in vergelijking met andere grassen de bijzondere eigenschap dat het na de vestiging kort blijft waar alle andere grassen doorgroeien en lengte maken. Dankzij de snelle kieming en vestiging maakt Mow Saver® na het inzaaien op het veld dus snel een dichte groene grasmat. Zo’n egaal bedekt ‘tapijt’ is niet alleen een lust voor het oog, het zorgt er ook voor dat onkruiden geen kans krijgen. De grasmat is schoon, zodat er geen herbiciden hoeven te worden ingezet tegen onkruiden.

Ideaal voor robotmaaiers

Robotmaaiers hebben het voordeel dat bij het continu maaien van het grasveld ook voortdurend minieme grastopjes worden afgemaaid en worden gemulched. Piek producties van maaisel en afvoer behoren tot het verleden.

LMT – Less Mowing Technology

Tijdens meerjarige proeven op meerdere locaties zijn de kwekers van Barenbrug er in geslaagd om sterke nieuwe rassen te ontwikkelen die in staat zijn om in minder optimale omstandigheden vocht en mineralen uit de bodem op te nemen. Omdat deze rassen ook worden gekenmerkt door een laag groeipatroon én een mooie grasmat, passen ze perfect in wat Barenbrug de Less Mowing Technology (LMT) noemt.

Ideale gras om te mulchen

Door je gras te mulchen bedek je de bodem met een laagje organisch materiaal. Hierdoor verbeter je de bodemkwaliteit, bescherm je de grond tegen weersomstandigheden, voeg je organisch materiaal en voedingsstoffen toe aan de bodem en voorkom je onkruid. Bij te hoog gras wordt er een te grote hoeveelheid mulch over de bodem gelegd waardoor het gras verstikt en de mulch een waterafstotende laag wordt. Omdat Mow Saver® een lage biomassa productie heeft zal er nooit te veel mulch ontstaan waardoor Mow Saver® bij uitstek geschikt is voor mulchmaaien.

Extra informatie

Gewicht15 kg
Merk

Barenbrug

Vestigingssnelheid

Gemiddeld

Stikstofbehoefte

Laag

Groeisnelheid

Langzaam

Zaaidichtheid per 100 m²

2-3kg

Zaaidichtheid per m²

20-30g

Maaihoogte

20-40mm

Zaai diepte

5-10mm

Verpakking

15kg