Loading...
Loading...

Barenbrug Horse Master

Gezond gras samengesteld voor paarden

  • Een gezonde paardenweide
  • Hoef- en spierbevangenheid in relatie tot gras
  • Graasgedrag paarden vraagt om specifiek gras
  • Structuurrijk gras
  • Stevige zode

Maaien, blijvend grasland & intensieve betreding

 

Loading...

Beschrijving

Een gezonde paardenweide
Gras is het belangrijkste component in een paardenrantsoen. In de zomermaanden grazen de meeste paarden het grootste gedeelte van de dag in de weide, in de winter krijgen ze voornamelijk hooi of kuilvoer. Horse Master is een graszaadmengsel dat specifiek is samengesteld op de behoefte van paarden. Met een Horse Master weide weet u zeker dat u het beste gras heeft voor uw paard.

 

Hoef- en spierbevangenheid in relatie tot gras
Hoef- en spierbevangenheid zijn ziektes die voortkomen uit verkeerde voeding. Met name het fructaangehalte van het gras speelt hierin een belangrijke rol. Gras maakt van nature fructaan (suiker) aan met name in periodes met koude nachten en veel zon. Maar ook in stressvolle situaties zoals een te lage bemesting of te kort afgrazen zal een grasplant fructaan aanmaken.

 

Barenbrug heeft veel onderzoek gedaan naar het fructaan (suiker) gehalte in verschillende grassen. Het fructaangehalte in de verschillende grassen kan behoorlijk verschillen. De rassen in Horse Master zijn geselecteerd op een laag fructaangehalte en bevatten maar liefst 50% minder fructaan dan standaard weidegras dat geschikt is voor koeien. Paarden die grazen en een Horse Masterweide of ruwvoer krijgen van een Horse Masterweide hebben een veel lager risico op hoef- of spierbevangenheid.

 

Graasgedrag paarden vraagt om specifiek gras

Paarden grazen het gras met de tanden heel kort bij de wortel af. Koeien eten met de tong en grazen het gras veel hoger af. De specifieke graasmethode van paarden vraagt om een stevige graszode met een laag groeipunt.

Sterke beworteling van het gras is belangrijk, om te voorkomen dat paarden niet de hele grasplant uit de grond trekken. Doordat paarden het gras zo kort afgrazen, heeft het gras moeite met een goede hergroei waardoor er kale plekken ontstaan. Paarden die tijdens het grazen te veel zand binnen krijgen (in een weide met veel kale plekken) hebben een verhoogd risico op zandkoliek.

 

Horse Master vormt een sterke zode die uitsluitend bestaat uit grassen met een laag groeipunt. De sterke zode voorkomt dat paarden tijdens het grazen de hele plant uit de grond trekken, het lage groeipunt zorgt voor een snelle hergroei van het gras. Bijkomend voordeel is dat onkruiden nagenoeg geen kans krijgen om zich te ontwikkelen in een Horse Masterweide.

 

Structuurrijk gras
De darmen en de maag van uw paard werken beter met een structuurrijk rantsoen. Daarom is Horse Master samengesteld uit rassen die ruwvoer produceren met voldoende structuur. Dit draagt ook bij aan de gezondheid van uw paard. Als hooi blijven deze unieke eigenschappen van Horse Master uiteraard behouden, waardoor er een groot kwaliteitsverschil bestaat tussen hooi uit een Horse Master weide en hooi uit een willekeurige andere weide.

 

Stevige zode

De stevige zode van Horse Master voorkomt blessures tijdens een sprintje in de wei. De rassen in Horse Master vormen een sterke zode die goed bestand is tegen betreding.

Bovendien herstelt een Horse Masterweide zich snel na zware belasting.

 

Extra informatie

Gewicht15 kg
Merk

Barenbrug

Inzaai

60 – 80 kg/ha

Doorzaai

40 kg/ha

Zaaien van

febr – okt