Loading...
Loading...

Barenbrug Roadside Bermen 250

Voor snel groene bermen

  • Grassoorten volgens standaard bestek 250
  • Droogte tolerant en geschikt voor alle bodems
  • Geen Engels raaigras
Loading...

Beschrijving

Grassoorten volgens Standaardbestek 250

In het Standaardbestek 250 staan bepalingen rondom de samenstelling van dit bermen mengsel. Een mengsel moet aan de voorwaarden van deze bepalingen voldoen om binnen het bestek te vallen. De grassen in het Bar Roadside 250 mengsel zijn volgens deze bepaling.

 

Droogte tolerant en geschikt voor alle bodems

In het Standaardbestek 250 worden graszaadmengsels per bodemtype geadviseerd. Bar Roadside 250 is echter voor alle bodemtypes bruikbaar. De rassen in Bar Roadside 250 zijn echte zode vormers, wat zorgt voor een sterke bodem. Het mengsel kan daarnaast ook goed tegen droogte en is laag in onderhoud.

 

Geen Engels raaigras

Bar Roadside 250 bevat geen Engels raaigras. Volgens het Bestek 250 is het gebruik van Engels raaigras niet toegestaan. De gedachte hierachter is dat Engels raaigras te snel groeit en daardoor meer gemaaid moet worden en hierdoor stijgen de kosten in onderhoud.

 

Barenbrug heeft daar een andere visie op. Engels raaigras is doorontwikkeld vergeleken met het Engels raaigras van 20 jaar geleden. Om Engels raaigras volledig aan de kant te schuiven is niet nodig, zeker gezien de ontwikkeling die Engels raaigras de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. 

 

 

Een van deze nieuwe ontwikkelingen is terug te zien in MowSaver, een innovatief mengsel met laagblijvend gras en een snelle vestiging dat zorgt voor 35% minder maaien vergeleken met traditionele Engels raaigrasmengsels.

Extra informatie

Gewicht15 kg
Merk

Barenbrug

Vestigingssnelheid

Langzaam

Stikstofbehoefte

Laag

Groeisnelheid

Gemiddeld

Zaaidichtheid per 100 m²

1-2kg

Zaaidichtheid per m²

10-20g

Maaihoogte

30-50 mm

Verpakking

15kg

Zaai diepte

5-10mm