Loading...
Loading...

Calypso

– Maag- en contactinsecticide. Werkt in op het zenuwstelsel van de insecten.
– Systemische werking; wordt voornamelijk opgenomen door de bladeren, via de wortels en gedeeltelijk door de schors.
– Zeer lange werkingsduur.

– IPM compatibel in appel.
– IPM compatibel in peer bij toepassing in afwezigheid van roofwants (Anthocoridae).

Loading...

Beschrijving

Calypso is een middel ter bestrijding van zuigende en bijtende insecten als luizen, wittevlieg, cicaden, bladvlooien en insecten zoals wantsen en kevers. Calypso behoort tot de chemische groep van de chloronicotinylen.

Calypso is een systemisch insecticide. Het wordt door het blad van de plant opgenomen. Vanuit het blad vindt geen transport plaats naar andere bladeren. De werkingssnelheid en -duur wordt mede bepaald door de activiteit van het gewas. Calypso is systemisch via de wortel indien het gewas op een substraat zoals steenwol staat. In deze situatie vindt er opname en transport plaats naar de bladeren. In tegenstelling tot Admire is toepassing in grondsubstraten niet mogelijk. Mede daardoor wordt in het algemeen voor Calypso de voorkeur gegeven aan een toepassing via gewasbespuiting.

Calypso is één dag na toepassing voor bijna 75% opgenomen in het blad. De overige 25% ligt op het blad of is vastgelegd in de waslaag. Op het blad heeft Calypso een goede regenvastheid en lichtstabiliteit.

Voor dit product is een fytolicentie nodig. 

Lees steeds aandachtig het etiket van gewasbeschermingsmiddelen en biociden vóór gebruik en raadpleeg bij twijfel de website www.fytoweb.be  danwel https://www.health.belgium.be/

Extra informatie

Gewicht1 kg
Werking

Maag-en contact

Dosis

250 ml/100 l water of 0,25 l/ha haag

Inhoud

1 l