Loading...
Loading...

DCM AUTUMN

Gazonmeststof voor het najaar

Meststof rijk aan langwerkende kalium voor een sterke en dichte grasmat die goed bestand is tegen vorst en betreding en geen plaats laat voor mos. Ideaal voor het afharden van gazons in de late zomer of in het najaar. Bevat magnesium en ijzer(chelaat) voor een diepgroene graskleur, de hele winter lang.

samengestelde organisch-minerale meststof NPK (Mg) 8-4-15 (3) met ijzer Fe

Loading...

Beschrijving

Buxus bemesten en onderhouden met kalk

Buxus is een sterke plant die veel kan verdragen. Op één voorwaarde: dat je hem onderhoudt met voldoende kalk en een uitgebalanceerde voeding.

Aangepaste meststof voor buxus

Naast kalk heeft je buxus ook een aangepaste voeding nodig. Voor buxus kies je best een meststof met een evenwichtige verhouding tussen stikstof en kalium voor een compacte groei en een goede afharding in het najaar. DCM Meststof Buxus bevat bovendien extra zeewierkalk voor een optimale zuurtegraad en magnesium voor een frisgroene kleur van je buxus. De vrijstelling van de voedingsstoffen gebeurt geleidelijk volgens de noden van de plant.

Omdat buxus een struik is die vlot en continu wil groeien, geef je hem tijdens de groeiperiode best ongeveer om de 100 dagen een bemesting met DCM Meststof Buxus. Ook na een snoeibeurt vult DCM Meststof Buxus de voedingselementen in de bodem aan en bevordert ze de hergroei, zodat de struiken zich snel herstellen.

Welke productvoordelen heeft deze meststof?

  • evenwichtige verhouding tussen stikstof en kalium voor een compacte groei en een goede afharding in het najaar
  • met zeewierkalk voor een optimale zuurtegraad
  • rijk aan magnesium voor frisgroene blaadjes
  • buxus wortelt oppervlakkig, een goede spreiding van de meststof over het volledige oppervlak is dus noodzakelijk, dankzij de MINIGRAN® TECHNOLOGY is dit perfect mogelijk
  • kan ook gemengd worden met de potgrond van uw buxus in pot die uw terras verfraait

Hoe gebruik je DCM Meststof Buxus?

IN VOLLEGROND

Indien mogelijk, oppervlakkig inwerken in de bodem. Bij droog weer beregenen om de werking te versnellen. Na elke snoeibeurt bemesten om de hergroei te bevorderen.

in perken
aanplanting80 – 120 g/m²
onderhoud60 – 80 g/m² (in het voorjaar en na het snoeien)
alleenstaande buxus
diameter 30 cm20 g/plant
diameter 50 cm40 g/plant
in hagen
breedte 50 cm60 g per lopende meter
breedte 100 cm120 g per lopende meter

IN POTTEN

Bij het inpotten met de potgrond vermengen.

bij het inpotten2 – 4 g/L potgrond
om de 3 maanden1 – 2 g/L potgrond

Buxus weerstaat goed aan de zon, maar indien de blootstelling aan de zon gepaard gaat met een droge bodem, worden de blaadjes flets en ogen ze minder mooi. In sommige gevallen kun je op de blaadjes zelfs beschadiging door verbranding vaststellen. Daarom is het belangrijk om je buxus regelmatig water te geven.

Heb je slechts enkele buxusstruiken?

Dan is de DCM Meststof Buxus in een waterbestendig en hersluitbaar zakje iets voor jou. Doordat het zakje hersluitbaar is kan je de meststoffen – na gebruik – proper en geurloosopbergen  tot je ze weer nodig hebt. Dankzij het handige formaat, de kleine hoeveelheid meststoffen (750 g) en het grote gebruiksgemak is deze meststof zeer geliefd bij tuinliefhebbers met enkele buxusstruiken in de tuin of een aantal potten op het terras.

Extra informatie

Gewicht20 kg
Vorm

Minigran

Dosis

6 – 15 kg / 100 m²

Merk

DCM