Loading...
Loading...

De Rite Pave

Rite Pave verhardingen zorgen voor een poreuze ondergrond die aarde, gras of grind vasthoudt.

De Rite Pave producten zijn gemaakt van 100% gerecycled polyethyleen en zijn ontworpen voor langdurig gebruik. Ze voegen zich gemakkelijk samen tot een structuur die de thermische uitzetting aankan.

Het ontwerp is perfect voor het ondersteunen van een gezonde grasgroei in de cel, wat leidt tot een mooie afgewerkte installatie. Bovendien maakt het antislipoppervlak met verhoogde elementen Rite Pave ideaal voor elk soort verkeer, of het nu gaat om een voertuig, een dier of een voetganger.

Loading...

Beschrijving

BELANGRIJKSTE VOORDELEN VAN RITE PAVE

Je kunt erop rijden

Met zijn hoge draagvermogen van 350 t/m2 kunt u op Rite Pave auto’s, vrachtwagens, dubbeldekkerbussen en zelfs tanks rijden. De antislipeigenschappen zorgen ook voor een ideale ondergrond om te rijden.

Opritbestrating met de esthetiek van gras, grind of aarde

Rite Pave ondersteunt de grasgroei volledig en kan worden gebruikt met een verscheidenheid aan invulmaterialen zoals grind, stenen, aarde, schors, zand en rubber kruimels – wat een geweldig alternatief is voor de traditionele opritbestrating.

Gemaakt in het Verenigd Koninkrijk van 100% gerecyclede materialen

Milieuvriendelijke productie in onze fabriek in het Verenigd Koninkrijk van 100% gerecycled polyethyleen die helpt om afvalplastic van de stortplaats te houden.

Levensduur van 20 jaar

De duurzaamheid van Rite Pave, die bestand is tegen zware belastingen en thermische uitzetting, is ongeëvenaard en heeft een levensduur van 20 jaar.

Snelle en eenvoudige installatie

Rite Pave is ontworpen om gemakkelijk in elkaar te grijpen en heeft uitstekende leghoeveelheden tot 120m2 per manuur, wat een snelle installatie mogelijk maakt. Het is ook gemakkelijk te snijden en te leggen door zowel D.I.Y. enthousiastelingen als professionals, zonder dat er speciaal gereedschap nodig is om het product te leggen.

Kosteneffectief en gemakkelijk te transporteren

Slechts £10,10 per vierkante meter maakt Rite Pave een zeer concurrerend alternatief voor de traditionele oppervlaktemethoden. Rite Pave is ook gemakkelijk te vervoeren, voertuigen kunnen elk 1300 vierkante meter bevatten. Dit leidt tot lagere brandstofkosten – zowel voor u als voor het milieu.

Waterdoorlatend ontwerp

In tegenstelling tot de traditionele bestrating is het doorlaatbare karakter van het Rite Pave opritroostersysteem zeer bevorderlijk voor de afwatering, waardoor het compatibel is met een Sustainable Urban Drainage System (SUDS). Bovendien voorkomt Rite Pave de verdichting van aarde of grindinvulling, wat bijdraagt aan een betere drainage.

RITE PAVE TOEPASSINGEN

Verharde gras- en grindgebieden
Woonwoningen opritten
Parkeerplaatsen
Tijdelijke wegen
Toegangswegen voor noodgevallen
Fietsroutes
Vliegtuigparkings
Jaagpaden
Dijkstabilisatie
Golfbanen
Camping spots
Tuinhuisvesting
Helikopter landingsplatformen
Stallen, paddocks en maneges

DE RITE PAVE

Een waterdoorlaatbaar alternatief voor traditionele bestrating

Erosie is een probleem voor elke grond die onderhevig is aan voetgangers-, dier- of autoverkeer. Om dit te voorkomen is oppervlakteversterking nodig, anders ontstaan er bronstige, drassige, gladde en lelijke omstandigheden die gevaarlijk kunnen zijn.

Traditioneel wordt er gebruik gemaakt van beton, asfalt of blokbestrating, maar deze zijn niet milieuvriendelijk en dragen bij aan het groeiende probleem van stedelijke hotspots.

Dit leidt tot stijgende temperaturen, toenemend overstromingsgevaar en de noodzaak om extra afwateringssystemen in te voeren.

De oplossing is om een poreus oppervlak te gebruiken dat water vasthoudt voor geleidelijke afgifte aan afvoersystemen en meer warmte absorbeert, waardoor de problemen die nu zo schadelijk voor ons milieu zijn, worden verminderd. Hierdoor wordt ook het uitzicht van het gebied sterk verbeterd wanneer het wordt opgevuld met siersteen of plantaardig groeimedium voor gras of sedum.

Extra informatie

Gewicht5,6 kg
Afmetingen100 × 100 × 4 cm
Materiaal

Kleur

Hoogte

Afmetingen Module

50 x 50 cm

Afmetingen Cel

7 x 7 cm

Modules per m²

4

Druksterkte

350 t/m2

Duur Installatie

120 m2/hour

Gebruiksaanwijzing

STAP 1. AFTEKENEN EN UITGRAVEN

Teken het te versterken gebied af en graaf het uit tot de volgende dieptes op basis van de toepassing. Vergeet niet om de diepte van de module (40 mm) toe te voegen aan de onderstaande cijfers als het eindresultaat gelijk moet blijven aan de omgeving.

  • Typische projectdiepte
  • Patio’s, Tuinpaden 75-100mm
  • Opritten, openbare voetpaden 100-150mm
  • Zwaar Gebruik 150-225mm
  • Snelwegen 150mm +

STAP 2. SUBBASIS INSTALLEREN

Met de volledige uitgegraven oppervlakte kunt u nu overgaan tot de installatie van het ondergrondmateriaal. Verdicht het oppervlak daarna met behulp van een trilplaat of voor grotere oppervlakten een trilwals om het zo vlak mogelijk te houden.

Voorafgaand aan de volgende stap kan een anti-worteldoek boven op de ondergrond worden gebruikt. Dit voorkomt onkruidgroei en geeft het graszaad een betere overlevingskans, terwijl een natuurlijke afvoer van het regenwater naar de ondergrond behouden wordt.

 

STAP 3. BRENG BODEMLAAG AAN

Een dunne 40mm laag grondmengsel kan nu worden aangebracht op het oppervlak van de ondergrond. Wij bieden tevens een groot assortiment substraten aan, contacteer ons voor meer informatie.

Dit is om eventuele onvolkomenheden of holtes in het oppervlak van de onderlaag te egaliseren, en als het gebied wordt bedekt met gras, biedt dit een ideale omgeving voor de overleving en groei van de graswortel.

STAP 4. LEGGEN VAN DE VERHARDINGEN

Zodra het hele gebied volledig waterpas is, kunt u overgaan tot het in elkaar steken en het leggen van de Rite Pave modules. Alle benodigde snedes moeten voor de installatie worden opgemeten en afgeknipt. Ze moeten zo worden afgesneden dat er volledige cellen langs de buitenste rand van het gebied blijven staan waar mogelijk.

Als het hele gebied volledig is gelegd en correct is gepositioneerd, kan het licht worden verdicht, zodat het vlak en waterpas blijft.

STAP 5. VUL HET GEBIED MET HET GEWENSTE MEDIUM

Wij bieden tevens de juiste substraatmixen per toepassing, contacteer ons voor meer informatie.

Het gebied kan nu weer worden gevuld met het te gebruiken medium. Bij gebruik van grind adviseren wij 10mm of minder grind, omdat dit een betere vulling van de kamers mogelijk maakt.

Als het gebied moet worden begraasd, raden wij aan een 70/30-wortelzone mengsel te gebruiken dat in wezen een mengsel is van hoogwaardige bovengrond en bomenzand. Dit voorkomt de harde verdichting die alleen met de bovengrond te zien is en die de groei van het gras kan beperken. In eerste instantie moeten de cellen worden gevuld tot ongeveer 10 mm onder het bovenste oppervlak van de module, omdat dit de jonge zaailingen zal beschermen tijdens de vroege aanplant. Vervolgens kan het hele gebied worden ingezaaid en besproeid.

INSTALLATIE VOLTOOID

De installatie van Rite Pave is nu voltooid. Als u gras gebruikt, wacht dan tot de zaailingen groeien en zie het resultaat.