Loading...
Loading...

DCM Vivimus Gazon

Bodemverbeteraar voor het herstellen of aanleggen van gazons

Om te mengen met graszaad voor een snel herstel van kale plekken en een beter resultaat bij doorzaaien. Voor het uitvlakken van molshopen of putten in gazons of om te mengen in de grond bij de aanleg van een nieuw gazon. Is verrijkt met organische meststof en stimuleert het bodemleven. Toepasbaar in de biotuin.

verrijkt gemengd organisch-mineraal bodemverbeterend middel rijk aan organische stof waarin bacteriën gemengd zijn

Loading...

Beschrijving

DCM Vivimus Gazon 60L 

DCM Vivimus gazon is een verrijkt, gemengd organisch bodemverbeterend middel, rijk aan organische stof (22 % O.S.). Het zorgt voor een humusrijke, luchtige grond met een groot waterhoudend vermogen en een verhoogd vermogen om voedingselementen vast te houden. Vivimus creëert een ideale verhouding tussen lucht en vocht in de bodem zodat de wortels zich op een gezonde manier ontwikkelen. Het is geschikt voor verschillende doeleinden:

  • Om te mengen met graszaad voor een snel herstel van kale plekken en een beter resultaat bij doorzaaien.
  • Voor het uitvlakken van molshopen of putten in gazons.
  • Om te mengen in de grond bij de aanleg van een nieuw gazon.
  • Vivimus gazon is uiterst geschikt om te mengen met graszaad voor een snel herstel van kale plekken en hert levert een beter resultaat bij het doorzaaien.

Andere voordelen van Vivimus Gazon:

  • Met organische fosforbron voor een goede inworteling.
  • Uitermate geschikt bij de aanleg van een gazon, voor een goede ontwikkeling van de wortels.
  • Breed toepasbaar: het is te gebruiken bij het herstellen van kale, beschadigde of verbrande plekken bij het doorzaaien na het verticuteren of ontmossen.
  • Ideaal voor het uitvlakken van molshopen en andere oneffenheden in het gazon.
  • Selecte verscheidenheid aan organische stoffen voor de ontwikkeling van een

 

Extra informatie

Dosis

doorzaai: 40 L / 10 m², aanleg: 50 – 100 L / 10 m²

Toepassingsperiode

Jaarrond

Merk

DCM

Herstel kale plekken

Kale plekken kunnen een gazon behoorlijk ontsieren. Ze zijn vaak het gevolg van een strenge winter, een droge zomer of een te zware belasting van je grasmat. Een verticuteerbeurt laat soms ook haar sporen na, om nog maar te zwijgen van overenthousiaste huisdieren of ongewenste bezoekers zoals mollen. Herstel de kale plekken in je gazon, en voorkom dat ze worden ingenomen door mos of onkruid.

Hoe kale plekken herstellen?

1

Maai het gazon en maak de grond van de kale plekken indien nodig wat los.

2

Meng het DCM Graszaad Riparo® Plus graszaad bij de DCM Vivimus® Gazon.

3

Strooi een dunne laag van dit mengsel over de kale plek.

4

Druk of rol lichtjes aan.

5

Begiet indien nodig en voorkom dat de grond tussen 2 gietbeurten uitdroogt.

Kwaliteitsproducten voor een spoedig herstel

Voor het herstellen van je gazon, gebruik je best een aangepast graszaadmengsel. DCM Graszaad Riparo® herstelgazon is samengesteld uit grassoorten die erg vlug kiemen en snel een dichte zode vormen. De fijne, maar toch sterke grastypes nestelen zich probleemloos en onopvallend in een bestaand sier-, speel- of sportgazon. De kale plekken kleuren in een mum van tijd weer groen en je gazon herwint zijn oorspronkelijke schoonheid.

DCM Graszaad Riparo® is ideaal voor het inzaaien van kale plekken, maar kan ook perfect gebruikt worden om een heel gazon mee door te zaaien, bijvoorbeeld na een verticuteerbeurt. Let er wel op dat je de verpakking goed schudt voor je met het mengsel aan de slag gaat. Op die manier worden de verschillende grassoorten goed gemengd en bekom je een optimaal resultaat.

Een ander, superhandig product dat je bij het herstellen van je beschadigde grasmat ongetwijfeld zeer goede diensten zal bewijzen is DCM Vivimus® Gazon. Met dit organisch bodemverbeterend middel kan je molshopen en andere oneffenheden in je gazon snel en eenvoudig uitvlakken.

Wanneer je bij het in- of doorzaaien het graszaad vervolgens mengt of afdekt met DCM Vivimus® Gazon, bevorder je niet alleen de kieming van de zaadjes, maar voorkom je bovendien dat ze wegwaaien of opgepikt worden door de vogels. Graszaad kiemt namelijk het best als het lichtjes afgedekt ligt.

 

TIP

Om te grote kleurverschillen tussen de bestaande grasmat en de nieuw ingezaaide zones te vermijden, zaai je best ook deels over het bestaand gazon.