DCM Ecoterra Zaaien & Stekken

Potgrond om in te zaaien of te stekken

Zorgvuldig uitgezeefde potgrond met fijne structuur voor een gelijkmatige opkomst van kiemplantjes en een goede inworteling van stekken. Bevat een aangepaste voeding om de begingroei te ondersteunen. Met lava en perliet voor een optimaal evenwicht. Toepasbaar in de biotuin.

teeltsubstraat – potgrond

DCM Belgie

De perfecte basis voor moestuinen en zaaibakken

Een zaaibed in volle grond moet een luchtige structuur en correcte zuurtegraad bezitten. U doet er goed aan de bodem vooraf goed los te maken en een voldoende hoeveelheid organisch materiaal in te werken om het dichtslaan van de grond te voorkomen.

In zaaibakjes is het vooral van belang een goede zaai- en stekpotgrond te gebruiken. De grootste moeilijkheid bij het zaaien is immers het vermijden van uitval door kiemschimmel (smeul). Bij de stek is dit het vermijden van wegrotten van de voet van de stek.

Proeven uitgevoerd door de Universiteit van Leuven (1999) en in het UCL (2000) hebben aangetoond dat de DCM Ecoterra® Zaaien & Stekken u de beste garantie op succes biedt bij het zaaien en stekken. Tijdens de proeven bleek, dat bij het gebruik van de uitval door schimmel volledig achterwege bleef, zelfs wanneer de ziekteverwekkende schimmel opzettelijk in de potgrond werd aangebracht. Dit is het mooiste bewijs dat deze potgrond de beste keuze is voor uw stekken en kiemplantjes.

Door zijn fijne en homogene structuur zorgt deze zorgvuldig uitgezeefde potgrond voor een goede inworteling van uw stekken en een gelijkmatige opkomst van uw kiemplantjes. In dit uitgebalanceerde mengsel zullen allerhande kruiden, zoals basilicum, en ook peterseliezaden, die doorgaans bekend staan als moeilijke kiemers, vlot kiemen.  De lavakorreltjes die aan het mengsel werden toegevoegd zorgen voor een perfecte verdeling van vocht en zuurstof. Bovendien bevat deze potgrond een aangepaste voeding om de begingroei te ondersteunen.

10 tips voor het zaaien in zaaibakjes

  • Neem een schoon zaaibakje met gaten onderaan voor een goede drainage.
  • Vul het zaaibakje met een laag van 5-6 cm DCM Ecoterra® Zaaien & Stekken.
  • Egaliseer de potgrond en druk lichtjes aan.
  • Verdeel de zaadjes gelijkmatig, waarbij u erop let niet te dik te zaaien.
  • Bedek de zaadjes met nog wat potgrond, egaliseer en druk lichtjes aan.
  • Begiet het zaaibakje voorzichtig, totdat de potgrond goed vochtig is, maar niet doornat.
  • Plaats het zaaibakje op een lichte en warme plaats.
  • De temperatuur hangt af van de soort waarvan u het zaad uitzaait. Meestal is een temperatuur van ongeveer 20° C ideaal.
  • Houd de toplaag voortdurend lichtjes vochtig.
  • Verpot of plant uit van zodra de plantjes twee blaadjes hebben en voldoende afgehard zijn.

Extra informatie

Merk

DCM

Inhoud

60L

DCM Potgrond

Zeg niet zomaar potgrond tegen DCM-potgrond!

Planten verpotten, zaaien, stekken en vermeerderen van uw lievelingsplanten is geen kunst, met de juiste middelen en grondstoffen is succes verzekerd!

Het hele assortiment van DCM potgronden vormt daarbij de ideale partner. Uw terras of tuinkamer zal in geen tijd worden omgetoverd tot een ware expositieruimte. Een goede voorbereiding zorgt voor een geslaagd resultaat waarmee u overal zonder aarzelen kan pronken.

Wie planten koopt, een eigen kweek vermeerdert of zaadjes plant, verlangt een goed en voedselrijk substraat voor een gezonde groei en een prachtige bloei. Planten en bloemen in bakken en potten verdienen het beste wat u hen kan geven, daarom heeft DCM een reeks potgronden samengesteld die de behoeften van al uw planten zo goed mogelijk ondersteunen. De pracht en praal van een schitterend bloemenperk zorgt voor een onovertroffen overtuigingskracht.

Een goed substraat bevat naast kalk een aantal voldoende luchtige turfsoorten die zowel lucht als water kunnen vasthouden. Daarom heeft DCM een selectie gemaakt uit de beste tuinturf en turfstrooisels. Dit zwart- en witveen zorgen voor een ideale combinatie inzake vochthuishouding en luchtverdeling in het substraat.

Extra voedingselementen werden aan de potgrond toegevoegd onder de vorm van een aangepaste organische bemesting voor minstens 100 dagen. Specifiek voor elke toepassing werd een keuze gemaakt tussen enkele waardevolle bestanddelen die de kwaliteit van elke potgrond die extra aanvulling geven.

Assortiment potgronden:

DCM Potgrond Huis & Tuin

Een uitmuntende kwaliteitspotgrond voor een lang plantenleven, om al uw bloembakken en potten op te vullen zowel in huis als in de tuin. De DCM Potgrond Huis & Tuin is organisch bemest voor 100 dagen en bevat lavakorrels voor een optimale waterhuishouding.

DCM Ecoterra® Zaaien & Stekken

Een extra fijne textuur en een ideaal evenwicht tussen lucht en vocht maken van de DCM Ecoterra® Zaaien & Stekken het substraat bij uitstek voor een snelle inworteling en een goede kieming van uw zaden en stekken. Het mengsel is kant en klaar voor gebruik.

DCM Potgrond Aquaterra®

Voor wie het aantal gietbeurten wil halveren, heeft DCM een potgrond ontwikkeld waar water-absorberende polymeren aan zijn toegevoegd. De waterkristallen in de DCM Potgrond Aquaterra® houden het water langer vast en geven het af wanneer de plant het nodig heeft. Ideaal voor hanging baskets bijvoorbeeld!

DCM Ecoterra® Geraniums & Bloeiende Planten

DCM Ecoterra® Geraniums & Bloeiende Planten is hét substraat voor het opvullen van bloembakken met geraniums en allerlei zomerbloeiers. Deze potgrond werd eveneens organisch bemest voor minstens 100 dagen en bevat extra klei om water en voedingselementen beter vast te houden.

DCM Ecoterra® Terrasplanten & Mediterrane Planten

De DCM Ecoterra® Terrasplanten & Mediterrane Planten behoudt zijn luchtige structuur dankzij de toevoeging van lava en zorgt zo voor gezonde wortels. De verhouding tussen lucht en vocht zal perfect geregeld worden. Deze potgrond is organisch bemest om uw terrasplanten alle nodige voedingsstoffen te geven.

DCM Ecoterra® Kamerplanten

Alle voordelen van de toevoeging van lava zijn eveneens terug te vinden in de DCM Ecoterra® Kamerplanten, uw groene planten en bloeiende planten zullen er ongetwijfeld wel bij varen. Extra kokosvezels zorgen voor een egale verdeling van het aanwezige water in de potgrond.

DCM Ecoterra® Buxus

Om de behoeften van onze klanten zo goed mogelijk tegemoet te komen, heeft DCM een aantal specifieke potgronden ontwikkeld. Zo zijn zeewierkalk, klei, lava en organische meststof toegevoegd aan de DCM Ecoterra® Buxus.

DCM Ecoterra® Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende Planten

Voor een aangepaste zuurtegraad voor zuurminnende planten in potten en bloembakken is DCM Ecoterra® Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende Planten uitermate geschikt. De langwerkende organische bemesting zorgt voor een rijke bloei en frisgroene blaadjes.

DCM Ecoterra® Orchideeën

Grove veenbrokjes en een speciale organische bemesting voor orchideeën vormen het ideale substraat voor uw orchideeplanten, DCM Ecoterra® Orchideeën heeft een extra luchtige structuur die ervoor zal zorgen dat wortelrot bij uw lievelingsplanten kan worden vermeden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “DCM ECOTERRA ZAAIEN & STEKKEN” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *