DCM Potgrond Aquaterra

Potgrond met waterkristallen

Potgrond met klei en waterkristallen voor het inpotten van bloeiende planten, terrasplanten, hanging baskets … De waterkristallen zorgen ervoor dat het aantal gietbeurten kan worden verminderd, dus ideaal voor bloembakken of potten die lange tijd in de zon staan en snel uitdrogen.

teeltsubstraat – potgrond

DCM Belgie

Kwalitatieve potgrond met waterkristallen – DCM Potgrond Aquaterra

Planten hebben een goede potgrond en voldoende water nodig. DCM Potgrond Aquaterra® DCM bevat naast een organische bemesting ook waterkristallen die het water langer vasthouden. Deze potgrond is daarom ideaal voor bloembakken of potten die lange tijd in de zon staan en snel uitdrogen.

Wanneer je in de zomer lang in de zon werkt is het belangrijk om veel water te drinken, en dat is voor jou planten niet anders. Naast een kwalitatieve potgrond hebben ze zeker als ze in de volle zon staan ook voldoende water nodig.

DCM Potgrond Aquaterra® bundelt die 2 noden in 1 kwaliteitsproduct. Deze potgrond bestaat uit de allerbeste grondstoffen zoals tuinturf, turfstrooisel en klei en een uitgebalanceerd mengsel van organische meststoffen. De potgrond blijft elastisch, behoudt zijn structuur en geeft gedurende 100 dagen geleidelijk zijn voedingselementen af.

Dit resulteert in een gelijkmatige groei en een rijke bloei. Bovendien zijn er waterkristallen aan toegevoegd en dat is een erg slim verhaal. Waterkristallen zijn polymeren die 100 keer hun eigen gewicht aan water kunnen opslaan. Ze zuigen het water eerst op en geven het dan stelselmatig vrij aan de wortels die beschikken zo over een eigen waterreservoir. Gedaan dus met elke dag water geven

Maar hoe begin je er nu best aan.
Kies een pot of bloembak met gaten in de bodem en bedek die bodem eerst met DCM Hydrokorrels. De Hydrokorrel verbetert op die manier de drainage.
Daarna maak je de DCM Potgrond Aquaterra® potgrond goed los en vul je de pot gedeeltelijk op. Zorg dat je voldoende ruimte overlaat voor de wortelkluit. Maak vervolgens de wortels voorzichtig los. Vul nu verder aan, druk aan en begiet flink.

DCM Potgrond Aquaterra® en DCM Hydrokorrels vormen zo de ideale combinatie voor prachtige terras- of perkplanten die lang in de zon staan of voor potten en hanging baskets die moeilijk bereikbaar zijn en je moet ze minder vaak water geven

Extra informatie

Merk

DCM

Inhoud

60L

DCM Potgrond

Zeg niet zomaar potgrond tegen DCM-potgrond!

Planten verpotten, zaaien, stekken en vermeerderen van uw lievelingsplanten is geen kunst, met de juiste middelen en grondstoffen is succes verzekerd!

Het hele assortiment van DCM potgronden vormt daarbij de ideale partner. Uw terras of tuinkamer zal in geen tijd worden omgetoverd tot een ware expositieruimte. Een goede voorbereiding zorgt voor een geslaagd resultaat waarmee u overal zonder aarzelen kan pronken.

Wie planten koopt, een eigen kweek vermeerdert of zaadjes plant, verlangt een goed en voedselrijk substraat voor een gezonde groei en een prachtige bloei. Planten en bloemen in bakken en potten verdienen het beste wat u hen kan geven, daarom heeft DCM een reeks potgronden samengesteld die de behoeften van al uw planten zo goed mogelijk ondersteunen. De pracht en praal van een schitterend bloemenperk zorgt voor een onovertroffen overtuigingskracht.

Een goed substraat bevat naast kalk een aantal voldoende luchtige turfsoorten die zowel lucht als water kunnen vasthouden. Daarom heeft DCM een selectie gemaakt uit de beste tuinturf en turfstrooisels. Dit zwart- en witveen zorgen voor een ideale combinatie inzake vochthuishouding en luchtverdeling in het substraat.

Extra voedingselementen werden aan de potgrond toegevoegd onder de vorm van een aangepaste organische bemesting voor minstens 100 dagen. Specifiek voor elke toepassing werd een keuze gemaakt tussen enkele waardevolle bestanddelen die de kwaliteit van elke potgrond die extra aanvulling geven.

Assortiment potgronden:

DCM Potgrond Huis & Tuin

Een uitmuntende kwaliteitspotgrond voor een lang plantenleven, om al uw bloembakken en potten op te vullen zowel in huis als in de tuin. De DCM Potgrond Huis & Tuin is organisch bemest voor 100 dagen en bevat lavakorrels voor een optimale waterhuishouding.

DCM Ecoterra® Zaaien & Stekken

Een extra fijne textuur en een ideaal evenwicht tussen lucht en vocht maken van de DCM Ecoterra® Zaaien & Stekken het substraat bij uitstek voor een snelle inworteling en een goede kieming van uw zaden en stekken. Het mengsel is kant en klaar voor gebruik.

DCM Potgrond Aquaterra®

Voor wie het aantal gietbeurten wil halveren, heeft DCM een potgrond ontwikkeld waar water-absorberende polymeren aan zijn toegevoegd. De waterkristallen in de DCM Potgrond Aquaterra® houden het water langer vast en geven het af wanneer de plant het nodig heeft. Ideaal voor hanging baskets bijvoorbeeld!

DCM Ecoterra® Geraniums & Bloeiende Planten

DCM Ecoterra® Geraniums & Bloeiende Planten is hét substraat voor het opvullen van bloembakken met geraniums en allerlei zomerbloeiers. Deze potgrond werd eveneens organisch bemest voor minstens 100 dagen en bevat extra klei om water en voedingselementen beter vast te houden.

DCM Ecoterra® Terrasplanten & Mediterrane Planten

De DCM Ecoterra® Terrasplanten & Mediterrane Planten behoudt zijn luchtige structuur dankzij de toevoeging van lava en zorgt zo voor gezonde wortels. De verhouding tussen lucht en vocht zal perfect geregeld worden. Deze potgrond is organisch bemest om uw terrasplanten alle nodige voedingsstoffen te geven.

DCM Ecoterra® Kamerplanten

Alle voordelen van de toevoeging van lava zijn eveneens terug te vinden in de DCM Ecoterra® Kamerplanten, uw groene planten en bloeiende planten zullen er ongetwijfeld wel bij varen. Extra kokosvezels zorgen voor een egale verdeling van het aanwezige water in de potgrond.

DCM Ecoterra® Buxus

Om de behoeften van onze klanten zo goed mogelijk tegemoet te komen, heeft DCM een aantal specifieke potgronden ontwikkeld. Zo zijn zeewierkalk, klei, lava en organische meststof toegevoegd aan de DCM Ecoterra® Buxus.

DCM Ecoterra® Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende Planten

Voor een aangepaste zuurtegraad voor zuurminnende planten in potten en bloembakken is DCM Ecoterra® Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende Planten uitermate geschikt. De langwerkende organische bemesting zorgt voor een rijke bloei en frisgroene blaadjes.

DCM Ecoterra® Orchideeën

Grove veenbrokjes en een speciale organische bemesting voor orchideeën vormen het ideale substraat voor uw orchideeplanten, DCM Ecoterra® Orchideeën heeft een extra luchtige structuur die ervoor zal zorgen dat wortelrot bij uw lievelingsplanten kan worden vermeden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “DCM Aquaterra” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *